Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zákaz podomního prodej a nabízení služeb v Milovicích

17. 9. 2013

Kliněte na vtip

Zvonek u dveří panelového domu. Jdete se zeptat kdo je a na druhé straně se ozve: "Dobrý den my jsme z ou tú. Pustíte nás dovnitř?"

Vy možná neotevřete, protože víte, že je to nějaká nabídka služeb, která vás nezajímá, ale jiný soused otevře a nechá podomní prodejce obcházet a zvonit na všechny byty ve vchodě. Nejvíc vás pak může naštvat, když vám vzbudí dlouhým zvoněním dítě, nebo jste po noční směně a odpočíváte. S tím by měl být v Milovicích konec. V případě, že se však toto stane, můžete zavolat Městskou policii a věřtě, že prodejce riskuje tučnou pokutu.

Od 1. září 2013 v Milovicích i ve všech jejich částech platí nařízení obce č. 1/2013, kdy se zakazuje podomní prodej. Podomním prodejem se rozumí nabídka, prodej zboží a poskytování služeb, kdy je bez předchozí objednávky nabízeno, prodáváno zboží a poskytovány služby osobami uživatelům v objektech určených k bydlení.

Fyzické osobě, která poruší nařízení obce může být uložena pokuta do výše 30 000,- Kč právnické osobě nebo fyzické osobě , která podniká  může být uložena pokuta až do výše 200 000,- Kč. 

-JB-