Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reprezentační ples města Milovice

6. 2. 2016

p1020439.jpg

Dne 6.února 2016 se konal obnovený Reprezentační ples města Milovice. Účast na plese byla hojná.  Až na několik volných židlí byla místa v atriu radnice zaplněna. Slavnostní večer zahájily moderátorky Monika Leová a Sandra Parmová. Úvodem plesu promluvil pár slov i starosta města Milan Pour, který popřál všem krásný večer a poděkoval organizátorům plesu paní Mirce Dlouhé – vedoucí oddělení OŠKS a 1. místostarostovi Ondřeji Matoušovi. Poté moderátorky uvedly skupinu Caroline band, která vytvořila příjemnou atmosféru jak k tanci, tak k poslechu. Začátek reprezentačního plesu byl ostýchavý, ale brzy byla plocha určená k tanci zaplněna a Caroline band válel. Akustika v atriu radnice byla výborná.

p1020612.jpg

V ceně vstupného byl zahrnut přípitek, který každý návštěvník obdržel při příchodu. Na každém stole bylo rovněž připraveno drobné občerstvení složené z několika druhů uzenin a sýra. Degustace vína probíhala v průběhu celého večera.
Po krátkém vystoupení Caroline bandu následovala módní přehlídka studentů Střední školy oděvního a grafického designu z Lysé nad Labem. Modelkami byly samy studentky, které předvedly mnoho krásných šatů. Za svůj výkon v tanečním sále sklízely jeden potlesk za druhým. Mladé usměvavé slečny předvedly nejen svojí práci, ale i práci svých spolužáků.

prehlidka.jpg

K příjemnému prostředí a pohodlí v atriu radnice přispělo i to, že se v těchto prostorách nekouřilo. Doprovodný program zpestřila vystoupení taneční školy Easy Dance 2000, jehož tématem byl tanec napříč kontinenty. První předtančení se neslo ve stylu muzikálu Zpívání v dešti, následovala ukázka brazilských tanců a francouzského kankánu. Tato vystoupení se prolínala s vystoupením skupiny Caroline band a Cimbálovky.
Cimbálovka udělala velmi dobrý dojem a lidovými písněmi vyzývala k tanci. Z návštěvníků plesu na taneční plochu vtrhly dvě výskající dámy, které svým tanečním výstupem zaujaly popíjející obecenstvo. To se postupně přidalo k tanci.

zmenseny-ples.jpg

K vidění na reprezentačním plese byly krásné šaty i obleky samotných účastníků. Taneční výkony návštěvníků byly někdy skromnější, jindy však překvapivě kvalitní.
Pestrá byla i tombola, do které se prodalo mnoho lístků. Vylosovaní výherci obdrželi např. vína, poukaz na masáže, poukaz na maso a uzeniny, vstupenky na výstaviště či palivové dřevo.  Hlavní cenou byl zájezd v hodnotě 10 000,- Kč.  Manželský pár, který hlavní cenu v tombole získal, s radostí vystřihl sólo na taneční ploše. Kolem páru se utvořil kruh složený z dalších účastníků plesu držících se za ruce.
Ples se nesl ve velmi přátelském duchu. Byl plný úsměvů, hudby a tance. Celý večer se vydařil a reprezentační ples v Milovicích byl skvělou událostí, na kterou se bude určitě nějaký čas vzpomínat.

 ples-1.jpg

Foto a článek Jan Bukovský