Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce mostu na silnici z Jiřic do Benátek nad Jizerou

21. 3. 2012

Uzávěra silnice mezi Jiřicemi a Benátkami nad Jizerou má trvat od  2.3.2012 do 31.10.2012. Objížďka z Jiřic na Benátky nad Jizerou je dlouhá asi sedm kilometrů. Je možné, že stavba mostu přes R10 se zkrátí a bude dokončena před uvedeným datem. Z R10 jde od Prahy sjet na Jiřice (mimo TIR) a z Jiřic jde pokračovat na R10 Mladou Boleslav. Na Prahu a na Benátky nad Jizerou je objížďka. Viz obrázky.

Řidiči pozor !!

 objizdna-trasa-benatky-jirice.jpg

Značení objížďky v Jiřicích.objizdka-na-benatky-z-jiric.jpgobjizdka-na-benatky.jpg

 

Jak jsem spěchal do zaměstnání.

Ráno se probudíte a zjistíte, že jste zaspali. Vlak z Milovic nestíháte a tak se vypravíte na cestu do Prahy autem. Ouha! Vydali jste se přes obec Jiřice a najednou zjišťujete, ža silnice do Benátek nad Jizerou je uzavřena. Bum! Před koncem obce Jiřice je zákaz vjezdu. Objíždka několik kilometrů. Uvědomil jsem si, že jsem nenatankoval a počítal jsem s čerpací stanicí před Benátkami nad Jizerou. Mám auto na plyn a s benzínem jsem většinou na rezervě, než se auto zahřeje a začne proudit plyn, tak to trvá jen chvilku. To znamená, že benzín tankuju něco málo nad rezervu a plyn plnou, protože je levnější.

Objížďka byla pár kilometrů, nevěděl jsem důvod objížďky, a když jsem dojel do Benátek nad Jizerou a chtěl přejet most přes R10 směr Jiřice abych natankoval, tak mi oči málem vylezly z důlků. Most byl zaterasený panely a vlastně tam ani nebyl.

Do Prahy jsem vystřelil na rezervu. Před Prahou u Hroních Počernic na Lukoilu tankujou plyn. Dojel jsem tam, rychle jsem vymontoval uzávěr k nádrži u plynu a položil si ho na zadní nárazník. Pak jsem zazvonil u stojanu s plynem na obsluhu a netrpělivě čekal. Každá minuta byla drahá. Nakonec jsem po pěti minutách rezignoval. Obsluha nedorazila. Řekl jsem si, že natankuju až pojedu z práce. Šlápnul jsem na plyn a poté co jsem dorazil do práce tak mi došlo, že víčko od nádrže s plynem je někde na na silnici a já ho ztratil. Trochu mě to naštvalo, celý den v práci byl, ale lepší než jak začal. Tak pozor na objížďku v Jiřicích a na zákaz vjezdu.

 -JB-

Odkaz na stránky zdroje informací: ZDE nebo: ZDE