Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová škola v Milovicích

1. 9. 2010

Nový školní rok je tady. U škol v Milovicích se začínají znovu scházet děti. V okolí škol parkují automobily rodičů prvňáčků. Měli to štěstí, že nemusí dojíždět do jiné školy v okolí Milovic. Více žáků by se mohlo umístit v nové škole. Ta by se měla začít stavět v roce 2012 a dokončena by měla být v roce 2015. zs-komenskeho.jpg

 

 

Rekonstrukce a dostavba školy v ulici Komenského by měla probíhat postupně v pěti etapách. Jde kapacitně o komplexní provoz 54 třídní základní školy s šesti paralelními třídami v každém z 9 ročníků a s maximální kapacitou 1620 žáků. Zaměstnanců školy by mělo být devadesát pět z toho šedesát pět pedagogů.

Ve škole má být umístěna školní jídelna pro 1680 strávníků s patnácti zaměstnanci, s možností výroby až 2300 jídel denně. Provoz jídelny by pro žáky probíhal ve třech směnách. Polyfunkční jídelna by mohla sloužit i ke shromažďování až patnácti set osob.

Pro mimoškolní výchovu žáků by mělo být zřízeno šest oddělení družiny s ranním i odpoledním provozem. Pro druhý stupeň bude zřízen školní klub. V objektu školy by měli být umístěny i specializované učebny, audiovizuální knihovna nebo také výtvarné dílny s ohledem na další využití pro mimoškolní aktivity. Tělocvična s tribunou pro diváky by měla jako jediná v obci splňovat velikostní standard FIBA pro ligové zápasy v basketbalu.

Sportoviště v okolí školy by mělo mít běžeckou dráhu a hřiště s umělým povrchem. Hřiště by měly obsahovat jedno hřiště na fotbal tři hřiště na mini kopanou a házenou dvě  na košíkovou a další dvě na odbíjenou. Hřiště by měla být určena pro večerní provoz pro veřejnost, s umělým osvětlením a svahovými tribunami pro diváky. V areálu nebude chybět také prostor pro pěstitelské práce a školní zahradu.

Parkoviště poblíž školy by měla mít kapacitu kolem devadesáti parkovacích míst a před školou budou zřízena čtyři parkovací místa pro vystoupení a nastoupení žáků. Celý areál školy bude včetně sportoviště bude oplocen a v rámci oplocení bude zahrnuta i stávající mateřská a základní škola č.p.599. Střední škola cestovního ruchu bude zdemolována. Pro zajištění obousměrného provozu se od stávajícího parkoviště k odbočce školy  ulice Komenského rozšíří.

 

Zdroj: CENIA, česká informační agentura životního prostředí

-JB-

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář