Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rezignace místostarostky Marcely Říhové

2. 6. 2015

marcela-rihova.jpgV pátek 29. května 2015 místostarostka města Milovice Marcela Říhová informovala starostu Ing. Milana Poura (ANO 2011) a zároveň podala na podatelnu města listinu o ukončení funkce místostarostky a vzdání se mandátu zastupitelky k  31. květnu 2015.

Jako důvod svého odstoupení, dnes již bývalá místostarostka, paní Říhová uvedla odlišný názor na vedení města, jeho další rozvoj a jiný názor na personální obsazení zaměstnanců městského úřadu. Pro starostu Milovic i pro ostatní členy rady byl čin paní Říhové velkým překvapením.
O uplynulém víkendu se uskutečnila koaliční schůzka, s cílem řešit neprodleně vzniklou situaci. Po této koaliční schůzce v pondělí 1. června 2015 zvolilo zastupitelstvo města na veřejném zasedání dva neuvolněné místostarosty. Následně došlo k přerozdělení kompetencí starosty a místostarostů.
Místostarosty Milovic byli zvoleni: prvním místostarostou Bc. Ondřej Matouš ze strany TOP 09 a druhým místostarostou Ing. Jiří Hlaváček ČSSD.
Místostarosta Bc. Ondřej Matouš zastupuje starostu v jeho nepřítomnosti a zodpovídá za oblast cestovního ruchu, kultury a školství, dále za oblast zdravotnictví a sociálních věcí. Také je místopředsedou Redakční rady listu Milovické Echo.
Místostarosta Ing. Jiří Hlaváček zastupuje starostu v jeho nepřítomnosti a v nepřítomnosti prvního místostarosty. Zodpovídá za oblast dopravy, za přípravu rozpočtu a rozpočtového hospodaření a zodpovídá za finanční a investiční politiku. Zodpovědnost má i za podporu podnikatelského prostředí.
V radě města dále pokračuje Ing. Vladimír Vedral (Strana zelených – Milovice sobě) a JUDr. Kristýna Bukovská (ANO 2011). Mandát zastupitele Marcely Říhové automaticky přechází na prvního náhradníka, kterým se stal Radek Wenzl (TOP 09).
 -JB-