Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prodejny Plus zmizí, změní se pravděpodobně na Penny Markety.

3. 3. 2008

Prodejny Plus zmizí, změní se pravděpodobně na Penny Markety.

Obrazek


Německý maloobchodní řetězec Rewe Group převezme v Česku 146 prodejen společnosti Plus-Discount. Serveru Novinky to potvrdila firma Plus. Cena za kterou byl řetězec Plus prodán není známá. Jasné už ale je, že prodejny Plus se sloučí s Penny Markety. Sloučení diskontů Plus s Penny Markety musí ještě posvětit antimonopolní úřad. Vznikla by tak v oblasti diskontního prodeje největší společnost na českém trhu. Její obrat by byl okolo jedné miliardy eur. Zaměstnávala by více než 4000 zaměstnanců ve 300 prodejnách.

Přechod prodejen Plusu pod logo Penny bude prováděn postupně a s ohledem na to, aby každá společnost přispěla tím nejlepším. Kvalifikovaní pracovníci Plusu bezpochyby napomohou dalšímu růstu integrované společnosti Penny, která i do budoucna zůstane českým diskontem s orientací zejména na české zboží. Přitom snahou Penny bude, tak jako dosud, především spokojený zákazník, uvedla ČTK.

Zpráva převzata ze serveru www.novinky.cz

Původní doměnka , že Plus - Discount koupí splečnost , která vlastní Tesco se nepotvrdila. Je tedy možné , že původní záměr postavit v Milovicích obchd Tesco bude uskutečněn.
-JB-