Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nádraží Milovice bude mít novou prodejnu

25. 9. 2013

 

 

Milovice nádraží

Pokud cestujete do Prahy z milovického nádraží a musíte pro lístek na vlak, tak právě v těchto dnech probíhá oprava nádražní budovy, kde se nachází pokladna Českých drah. Lístek na vlak vám příjemná paní pokladní neprodá v pokladně, ale u stolečku před budovou.

V budově nádraží se pracuje. Předělává se stará podlaha a vedle pokladny se vyboural vstup do nové prodejny Relay. Prodejna bude nabízet především tiskoviny a tabák, ale také spoustu dalších produktů a služeb.

V současné době na nádraží funguje pekárna, která je otevřena každý pracovní den od půl páté ráno a končí v poledne. 

Od roku 2010, kdy byla dokončena elektrizace trati z Lysé nad Labem do Milovic se nádraží mění spíše k horšímu. Množí se problémy s vandaly, kteří poškozují vybavení nádraží. Za poslední dobu byla například čmáranicemi, zničena krásná turistická mapa od firmy Ire.

Pomalované jsou sloupy zastřešení a částečně je zničený plot podél nástupiště. V některých místech nejsou koše, a proto zde vzniká pod schody menší skládka. Na jednom místě se propadl kanál.

Vandalismus na nádraží většinou není objasněn. Ten, kdo zjišťuje závady vzniklé tímto počínáním, nepředává informace na patřičná místa, a proto nedochází k opravám. Jedno z praventivních opatření proti vandalismu totiž je, že vše po zničení vandalem je třeba co nejdříve opravit. Poté se řeší jakým způsobem předcházet dalšímu ničení majetku.

-JB-

Dne 6.10.2013 došlo k opravě plotu, zabezpečení kanálu, uklizení odpadků. Tyto úpravy provadla na základě podmětu SDŽC.

 Hromady pet-lahví

Nepořádek na nádraží.

Zničený plot na nádraží.