Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milovice se dočkají trati možná ještě letos

8. 7. 2009

Milovice - Téměř devítitisícové Milovice by měly být konečně spojené elektrifikovanou tratí s Lysou nad Labem do příštího roku. Letos se určitě začne stavět.

Autor článku:
Milena Jínová

Tisíce lidí, kteří dojíždějí z Milovic za prací, si možná už od příštího roku oddechnou. Motoráček, který mezi Lysou nad Labem spojuje Milovičáky s tratí na Prahu, je den co den přeplněný a mnozí už začali jezdit k pražské trati do Lysé autem. Ulice kolem lyského nádraží jsou přeplněné, a nyní obzvlášť, kdy se spustila oprava Masarykovy ulice k nádraží.Obrazek

Problém by se měl vyřešit ještě do konce tohoto roku. Trať mezi Lysou nad Labem a Milovicemi by měla být elektrifikována a vlaky začnou zajíždět až do Milovic.

Podle milovického starosty Milana Krause je jisté, že se s pracemi začne ještě letos. Zástupci Českých drah a obou měst se na tom shodli na středeční schůzce. „To, že se začne letos stavět, je nejméně optimistická varianta. Ta lepší je, že by se mohlo začít jezdit už v prosinci. Mám na stole nový jízdní řád, který má začít platit od prvního prosincového týdne,“ říká s nadějí Milan Kraus.

Peníze na přestavbu železnice jsou vyčleněny, probíhá výběr dodavatele stavby. Podle Milana Krause by se ale mohly ještě objevit problémy s pozemky kolem trati. „Mohou se vyskytnout menší problémy s přeložkami kabelů ČEZu a mohly by nastat komplikace s pozemky,“ uvedl Milan Kraus.Obrazek

Elektrifikace trati uleví celým Milovicím nejen tím, že se lidé dostanou snadněji do práce, ale také z toho důvodu, že se snad vylepší prostor kolem milovického nádraží a samotná budova. „Ta by si to zasloužila. Poslední dobou na ni není zrovna nejhezčí pohled,“ dodal Kraus.

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář