Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koupání v okolí Milovic

3. 7. 2010

Všejany

Ve městě Milovice bylo koupaliště ale bohužel již dlouho není. Hledání vhodného místa kde by se člověk mohl trochu smočit byla trochu detektivní práce. Sám jsem hledal a našel dvě místa ke koupání v nedalekém okolí Milovic. Zpočátku jsem jezdil do vzdálenější obce Lázně Toušeň, ale právě vzdálenost od Milovic mě později odradila.

Jedna známá mi poradila nedaleké koupaliště ve Všejanech, které se nachází za vesnicí u lesa. Na koupališti se platí vstupné, za dospělého zaplatíte dvacet korun a za dítě do patnácti let deset korun. Velikost bazénu je asi 60 x 70 metrů. Část bazénu je určená i pro nejmenší děti jelikož nejnižší hloubka je pouhých 5 cm. ObrazekNejhlubší místo je zde asi 1,8 m. Sportovci si mohou v areálu koupaliště zahrát na hřišti nohejbal nebo volejbal. Stánek s občerstvením s točeným pivem a přístřešek s místy k sezení nechybí a v areálu se konají občasné diskotéky. K parkování slouží louka vedle vstupu na koupaliště. Vzdálenost od Milovic je 8 Km.

Kemp v obci Ostrá

Druhé koupání se nachází v obci Ostrá. Jde o „jezero“ s písčitými plážemi nebo spíš plážičkami. Nachází se zde vybavený kemp s karavany, a také si můžete i zarybařit. Pobřeží je lemováno vzrostlými stromy. Vstupné se neplatí a parkování poblíž není problémem. ObrazekNaleznete zde stánek s občerstvením (mají i moje oblíbené langoše). Koupání je zde příjemné a zejména ti co si chtějí pořádně zaplavat mají k dispozici opravdu velkou plochu. Vzdálenost z Milovic je stejná jako do Všejan tedy osm kilometrů. Jezero Ostrá.

Odkaz na koupaliště Všejany naleznete: ZDE Odkaz na kemp v Ostré najdete: ZDE

 

Z doslechu vím, že se jezdí mnoho lidí koupat na písák do Kostomlátek a do Stratova (písák před Ostrou).

 -JB-

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář