Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nymburský Deník.cz: Milovice konečně znají jméno starosty, Lukáš Pilc

14. 11. 2010

Obyvatelé města se po čtyřech týdnech velkých vyjednávání konečně dočkali jmen v novém vedení města.pilc.jpg

Na ustavujícím zasedání zastupitelů byl zvolen starostou Lukáš Pilc z vítězné ODS, křeslo místostarostky získala pracovnice městského úřadu Marcela Říhová z TOP09.

V městské radě zasednou ještě bývalá místostarostka Miroslava Dlouhá (ODS), Ivana Weigandová a JIří Hlaváček, oba z ČSSD. Podle této volby je zřejmé, že tři nejsilnější strany ve městě utvořily společnou koalici. Smlouva však ještě stále není podepsaná. „Čekají nás další jednání, na kterých musíme doladit vše, co nás v příštích čtyřech letech čeká,“ uvedl nově zvolený starosta Lukáš Pilc.

Jisté je podle něj ale to, že město pálí mnoho problémů, které se budou muset začít řešit. „Prioritou je určitě škola. Už nyní od září chybí v Milovicích pět tříd. Stejně tak je potřeba řešit mateřskou školku, abychom mohli uspokojit poptávku mladých rodin. Chceme také vytvořit podmínky pro případné investory, kteří by do města přišli s penězi a pracovními místy,“ vyjmenoval nejpalčivější úkoly Pilc s tím, že nové vedení bude také usilovat o to, aby se Milovice staly pověřenou obcí II.

„V Milovicích se staví víc než třeba v Lysé a kdyby nám vzali stavební úřad, byl by to pro město velký problém,“ dodal starosta
 

Autor:
Milena Jínová

Deník.cz odkaz na článek :ZDE

starosta.gif


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář