Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lenovo A660 recenze podle mne

4.5.2013

Přístroj mám jen několik dní, a proto budu recenzi stále doplňovat. V případě dotazu mi napište e-mail: milovky@email.cz

Mobilní telefon jsem objednával v e-shopu: www.etotalk.com občas se stane, že stránky nefungují, a to z důvodu údržby. Tato údržba probíhá v nočních hodinách, v Hongkongu je jiné časové pásmo.Při objednávání telefnu na stránkách etotalk musíte zadat jaké aplikace či příslušenství k telefonu chcete, například rozšířenou paměť či nainstalování programu skype. Doporučuji určitě nechat si nahrát od jejich servisu flash player, který se špatně doinstalovává. Tuto informaci mám od jiného uživatele telefonu Lenovo.

 lenovo-a-nokia.jpg

Na obrázku Lenovo A660 a Nokia N97mini porovnání velikosti.

Telefon jsem si objednal na stránkách etotalk.com, kde jsou nebízeny telefony, pro Čecha, převážně neznámých značek. Jde o telefony například ZOPO, Newman, Jiayu a konečně Lenovo.

Lenovo je v Evropě známá značka notebooků, ale telefony se pro evropský trh nedodávají. Cesta z Hongkongu společnosti DHL trvala celkem čtyři dny, tak rychle mi to nedošlo ani z kasy. Telefon se dodává v černé nebo oranžové barvě, paměť lze doplnit až na 32 GB pomocí micro SD karet. Display má 4 palce 16 M barev a 480 x 800 bodů, kapacitní Multi Touch Screen, Gorilla Glass. Baterie telefonu, je Li-ion 1500 mAh a dá se přikoupit silnější. Operačním systémem je Android V4.0 ICS. RAM 512 MB což na telefon rozhodně stačí.

Doinstalovat lze mnoho užitečných aplikací. Například stopky, odpočítávání času, diktafon, mapy, mnoho různých her, vyzvánění, tapety, vzdálený přístup k počítači (TeamViewer) atd. Telefonní seznam z Nokie 700, jsem si poslal přes e-mail a následně každý kontakt v telefonu uložil, nemusel jsem ale ručně zadávat každý kontakt zvlášť.

 

Klady: 

  • cena 3400,- Kč i s dopravou DHL
  • telefon je na dvě sim karty
  • práce s internetem i e-maily jedna radost
  • jednoduché ovládání
  • mnoho výborných aplikací si stáhnete přes program "Obchod play"
  • telefon má češtinu, ale musíte si o ní anglicky napsat v potvrzovacím e-mailu objednávky 
  • voděodolný
  • design  
  • velký display 4"
  • budík funguje i po vypnutí telefonu (jeden z typů Lenovo to údajně neumí)
  • umí se v naplánovaný čas vypnout a zase zapnout (šetří to baterii)
  • předinstalovaný Wi-Fi Hotspot (z vašeho telefonu se stane Wi-Fi)
  • CPU: MTK657 ARMv7 Cortex-A9 Dual-core 1,0 GHz (dvoujádro)

 

Zápory:

  • display je i po nastavení maximálního jasu na přímém slunci velmi špatně čitelný
  • redukce nabíječky byla rozbitá a nefunkční - použil jsem nabíječku na Nokii N 97mini je tam stejný konektor a telefon se v pohodě nabil (následně jsem si koupil redukci asie-evropa od kamaráda a nabíječka je funkční)
  • reklamace telefonu je na dlouhé lokte, musíte to poslat zpět do Hongkongu a vyčkávat (popsat chybu v angličtině a schovat si obal v čem přišel DHL)
  • baterie při maximálním zatížení vydrží maximálně kolem 9 hodin jinak dva dny max, 
  • nemá blesk
  • návod v češtině
  • zvuk při přehrávání MP3 je dle mého slabý, mohla by být větší hlasitost
  • chybí tlačítko na fotoaparát z boku, pokud fotíte sebe musíte nastavit časovač, jelikož dotykové tlačítko z druhé strany nevidíte a poslepu se netrefíte, přestože je vcelku velké
  • foto z fotoaparátu telefonu i přes rozlišení 5 Mpix není nic moc a nejde mi vypnout zvuk fotoaparátu

Telefon je voděodolný, což jsem vyzkoušel ve vaně i v umyvadle a opravdu funguje bez problémů. Dále viz moje soukromé video.

Přestože má telefon dost záporů, v poměru  s cenou je výborný a zatím jsem s ním velmi spokojený.

Manuál naleznete: ZDE  

Telefon můžete zakoupit i na stránkách www.here-shop.cz/

 

 

a660.jpg

 Foto pořízené telefonem Lenovo A660:

Fotaparát v mobilu má mnoho nastavení jedno z těchto nastavení je HDR.

HDR znamená, že fotoaparát udělá tři snímky za sebou, jeden je tmavší, druhý normální a třetí světlejší. Aplikace poté snímky spojí v jeden snímek, který má obrazové informace ze všech tří fotografií. Fotografie pak může být hezčí, ale nemusí to být vždy pravda.

Další funkce, které lze nastavit je noční režim, portrét, panorama, sníh, pláž. Dále jde pak nastvit pokud fotíte proti světlu v místnosti. Jde nastavit rozlišení VGA, 1,3 M pix, 2 M pix, 3 M pix, 5 M pix. Lze také nastavit ISO, kontrast, světlost, sytost, ostrost, odpočítávání 2 sec. a 10 sec. a další funkce, kterým až tak úplně nerozumím.

Můžete přidávat vlastní postřehy a komentáře. 

-JB-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výpadky signálu

(Jakub, 17. 9. 2013 13:09)

Zdravím, telefon mám 4 den a dnes jsem si všiml, že mi podezřele často vypadává signál. Nastavuje se snad ještě spešl někde něco k tomu?

Lenovo A660

(Martin, 13. 9. 2013 19:30)

dik moc doufam že se zadari

Lenovo A660

(Martin, 13. 9. 2013 18:50)

Zdravím prosím o radu ma hloupá hlava zakoupila telefon v ang.a činském jazyce je moznost nainstalovat čestinu prosim o radu děkuji

Re: Lenovo A660

(Karel, 13. 9. 2013 18:59)

Ahoj, musíš si někde stáhnout novou ROM v češtině a přehrát tu co tam máš. Návod i odkaz na ROM bude určitě někde na androidforum.cz

Baterie

(Marcel, 22. 8. 2013 8:04)

Baterie nevydrzi ani bez pouzivani telefonu dele nez 10 hod. Kdyz se podivam do telefonu na spotrebu, je to vzdy stejne: Usporny rezim bunky 50% a V necinnosti 50%. Baterie max 10% kapacity a ni jeden hovor, hra, wifi nebo jine spotreby. Myslim, ze je spatne vyladen OS Etotalk nebo je shit cely vyrobek. Ale to se mi nezda. Telefon ma velice dobrou konstrukci, sviznost, nic krome baterie bych.mu.nevycital. Stejny telefon ma I kolega z prace a naprosto stejny poblem. Kdo poradi, co by to mohlo vyresit? Diky.

Re: Baterie

(jardakukliky, 25. 8. 2013 20:44)

Zdravím, mám stejný problém,jsem z toho úplně na mašli. Na Aukru se nechá objednat barerie s kap 2300mAh, ale to bude tak o pár hodin víc...

Re: Baterie

(jardakukliky, 6. 9. 2013 21:25)

Ahoj pro Vás všechny,kterým telefon vydrží pouze kolem 10-12hod.denně. Včera jsem se dozvěděl,že jsou 2 možnosti. První jednoduchá-pokud jste si odstranily zámek displeje (jako já)-klouzání,vraťte si to zpátky a nebudete tomu věřit...zřejmě to souvisí s tím,co tu psal Marcel, že tam běží stále program a telefon je neustále v pohotovosti...Druhá možnost...-přeinstalovat. tak jak píše též Marcel, ale to je pro mně ŠPANĚLSKO.Nicméně znám někoho, kdo to umí...

Re: Baterie

(Karel, 13. 9. 2013 15:16)

Ahoj, s origo baterií mi vydržel tak 2 dny při běžným provozu. Dokoupil jsem tuhle baterku: http://www.levnenakup.cz/lenovo-a660-baterie-2300mah/ a teď i lehce přes 3 dny :-) Ještě používám aplikaci na vypnutí jednoho jádra procesoru: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.volcone.xcore Většinou se jádro samo znovu nezapne. Jen když je potřeba vyšší výkon. A taky mám vyplé 3G. Zapínám jen když potřebuju.

kaledář

(markéta, 13. 9. 2013 8:39)

zdravím, mám takový problém- omylem jsem klikla na obnovení továrních dat- telefon celou noc pracoval a nešel zapnout, jen mi na displeji běhal panáček android. Po zapnutí jsem zjistila, že na ploše nemám kalendář, i ničem jiném zatím nevím. Prosím o radu jak kalendář získat zpět. Myslíte, že se vymazal se systému zcela nebo ne?

Hlasového vyhledávání

(radek, 12. 9. 2013 14:21)

Zdravím, mám stejný problém-při pokusu o hlasové vyhledávání mi to napíše hlášku: Aplikace Hlasového vyhledávání bohužel přestala pracovat. A taky když zapnu navigaci, napíše to hlášku: Aplikace Modul převodu textu na řeč Google bohužel přestala pracovat. Nevíte někdo jestli to spolu souvisí a co se s tím dá dělat? Díky moc za pomoc.

Návod na použití

(Jirka, 9. 9. 2013 13:02)

http://www.here-shop.cz/manuals/A660_manual.pdf

Jiný uživatel Lenova

(Martin, 12. 5. 2013 8:03)

S tím budíkem to nejde na Lenovo A750, který byl objednán též z www.etotalk.com

Jinak jsi hustej, by mně vživotě nenapadlo takle telefon utopit.
Snížená hlasitost u přehrávání mp3, nebude to kvůli nějaké krycí membráně která zabraňuje vniknutí vody do přístroje?

Recenze je přínosem pro všechny budoucí użivatele Lenova A660, kteří nechtějí podporovat české vyčuranky a utrácet 10tisíce za vodotěsný telefon.

Re: Jiný uživatel Lenova

(awas, 5. 9. 2013 20:35)

Ahoj, jedna praktická, funguje budík i při vypnutém mobilu?

Re: Re: Jiný uživatel Lenova

(jardakukliky, 6. 9. 2013 22:32)

Budík funguje i při vyplém telefonu. Lze si i nastavit automatické zapnutí a vypnutí telefonu...

Dostupnost

(Trut09, 4. 9. 2013 12:01)

V současné době telefon nabízí společnost bscom.cz za 3290 Kč.

Délka fixace u GPS

(wickin, 25. 8. 2013 21:54)

Zdravím všechny.Koupil jsem si tento telefon a mám problém s GPS. Pokud zapnu GPS, fixuje satelity i deset minut, pak je najde a za chvíli třeba vypadne a pořád dokola.Nevíte někdo,prosím jak si s tím poradit?Standa

Re: Délka fixace u GPS

(Pablo, 29. 8. 2013 16:21)

Tak jak si tento problém vyřešil? Děla mi to také

re. baterie

(Marcel, 28. 8. 2013 19:48)

K popisované závadě s délkou výdrže bych uvedl pár novinek. Prvně chci uvést, že OS je od dodavatele ETOTALK vícejazyčný. Zjistil jsem, že spotřebu baterie lze kontrolovat i v programu ETOTALK, kde je popis využití ještě dokonalejší a přesnější. Tam jsem zjistil, že běží jakýsi program SONY Xperia, který jsem nikdy nepoužil a nevím k čemu je v telefonu instalován. Tento program má délku využití baterie 100x větší než druhý program v pořadí za ním. Dostal jsem typ ať tedy vymažu ETOTALK a dám jinou ROM. Udělal jsem, stáhl jsem si nějaké a zkoušel je nainstalovat. Podařilo se a nyní mám jen na zkoušku od XIAOMI romku, která je jen v AJ a CN, nicméně telefon teď jede 2 dny, kdy telefonuji, surfuji, stahuji, wifi jede pořád, 3G pokud není wifi. Baterie od doby nainstalování nové ROMky, kdy měla 65% má nyní 32%. Tímto je věše vyřešeno. Takže pokud má někdo problém se spotřebou systému ETOTALK, radím přeinstalovat.

a660

(Pavel, 27. 8. 2013 10:27)

Potreboval bych vysvetlit u tohoto telefonu funkce co jsou v AJ.Nevim co vse znamena .Větsina je počeštena ale neco ne.Diky např- Pocket mode, no Scren indicator, appDrawer colums(rows),Show titles in dock bar.

GPS

(Matěj, 25. 8. 2013 21:49)

prosím o radu,nevím si radi s GPS vím jak jí zapnout ale jak na ní naject,na mapy atd. děkuji moc za radu